請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

李天命網上思考

搜索
樓主: <*>oriole

維基掃描器

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

部Kindle之前裝過多看系統,不過簡體字好醜樣,又要reboot返原系統先可以上網,最重要係懶得搬過的書落另一個folder,結果都無用,鏟左。但今日實在頂唔順佢個檔案名出唔到中文,「越獄」加左字體。Kindle 3係無呢個問題既,反而差唔多時間出既DXG個軟件重原始。Amazon既軟體真係不敢恭維。

回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

琴日睇本雙頁掃描既書睇得好辛苦,之前搵來搵去都搵唔到免費好用既改pdf軟件,心血來潮試下先用Preview既crop切晒左邊出來,儲存做一個檔案,再切晒右邊出來,又儲做一個檔案,跟住用automator既combine pdf pages既shuffle連返起來,點知連出來係用返未crop既version。另save過都唔得,索性響Preview入面print as pdf,先再用automator,得左。不過file size好大。

回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

//之前搵來搵去都搵唔到免費好用既改pdf軟件//
見到人地話有個好用,不過45USD,為左咁少野好唔抵。
回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

一不做,二不休,螢幕保護程式都改埋,唔想成日見到James Joyce。唔明點解改呢樣都要越獄,當人低能架?
回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

http://code.google.com/p/franker/

好野值得推介
回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

非常好用!
回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

沒用的,我連今日食過乜都唔記得,睇都無謂。
回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

鉛筆製造過程
http://www.tudou.com/programs/view/UVo9fEZiPhY/
回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

//鉛筆製造過程//

嘩!發明套機器先係真正犀利。
以後唔好睇少一支咁平既鉛筆,原來要經咁多層工序。^^
回復

1萬

68萬

68萬

版主

維基掃描器

部Kindle買左成年先第一次買Amazon既電子書,定價重貴過實體書幾毫子(美金),只係勝在唔使郵費。

回復

快速回復 返回頂部 返回列表
@2018 李天命網上思考 - 教育傳媒集團 GoodSchool為思園提供技術支援服務