請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

李天命網上思考

搜索
樓主:

十下十下擂台大計

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

加油 add oil 琛
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

立即報名,成為十下十下擂台嘅挑戰者啦
//喂, 良醫, 你有無跑gar. 拿, 唔使你跑, 淨係日日做 P-S-A, 你做定唔做先? ....//

琛兄講到,小弟一定遵命。
最近發福不少,都係時候運動下。
我想問3組 = 30P+30S+30A ??

另外,AIR SQUAT 的正確姿勢係咪咁做架?
http://www.youtube.com/watch?v=iOdwETDQXCw&feature=related
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

唉發燒到 102 Fahrenheit 還未退燒,等我病好再黎報名啦。
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

多謝多謝, 打擂台, 有良醫坐鎮, 打得安心.

10下10下擂台,  10下10下謂之一組.  

1組 = 10P + 10S + 10A.

1組做完再做下1組做, 做3組, 總數30下. 一個月加一組, 一年後, 去到15組, 每組依然是十下十下, 總數150下.  每組十下十下, 大部份人應該都可以做得到. 連續做30下, 40下, 50下…, 會比較困難, 動作也容易走樣. 其實動作做得標準, 連續做十下已經好好. PUSH-UP如果太難, 也可用KNEE PUSH-UP 代替, 不過良醫你應該無問題既. AIR SQUAT好易做錯, 你條片好正呀, 講得好清楚.

良醫, 我會每日在此擂台報告, 你都上擂台報告一下, 互相支持, 互相鼓勵…^^

fans club, 謝謝, 我會努力!.

燒, 唔好急, 小心身體, 我既強項, 係等人, 可以等好耐好耐, 總之, 好好保重身體, 擂台緣起於你, 我一定等你…^+++^
.
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

//第6日: 3組//

循序漸進,持之以恆。

((((手手))))
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

努力!
(有胸就加入 ^^)
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

第七日, 神完成了他所作的; 在第七日, 神歇了他所作的一切工; 而我, 繼續做了3組…^+++^  

謝謝慈祥鼓勵…^^

JoeJoneS, 謝謝你. 無胸都迫自己做, 做做下, 就無胸變有胸… XDDD

.
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

報名
第1日 (星期四): 3組 (第十八下S 開始已經感覺倒 10 倍重力o既環境)
回復

十下十下擂台大計

加入! ^^
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

擂台的第一天
昨晚做了三組,
做P時,發覺自己的臂力差左好多,久違了肌肉酸脹感覺返返來。
S,比較輕鬆就完成左。A,之前無練過,發現對四頭肌有明顯考驗。

今晚繼續十下十下。
回復

快速回復 返回頂部 返回列表
@2018 李天命網上思考 - 教育傳媒集團 GoodSchool為思園提供技術支援服務