請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

李天命網上思考

搜索
樓主:

十下十下擂台大計

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

今日做左。
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

我日日都做掌上壓100
單槓50
set-up300
緩跑6000M//

佩服!!!//

我禽晚唔記得個「年」字點打
於是用個「日」字代替
今日醒番起
改番正
我年年都做掌上壓100
單槓50
set-up300
緩跑6000M
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

夏天沖埋凍水涼, 爽之餘亦強化身體
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

第10日(星期五): 3 組
第11日(星期六): 3 組
第12日(星期日): 3組

變餅,

你呀, 講野, 都唔知邊句真, 總之年訓又好, 日訓又好, 你keep 住身體健康, 繼續做變餅啦XDDD.

講開自慰, 真係人類自尋煩惱既經典例子. 食, 色, 性也. 身體的性需要, 只要恰如其份用身體去舒解, 生活就可以好快樂. 而自慰, 簡直是人類進化一大奇跡, 迂腐之士, 竟多以墮落行為視之.

當我還是禽獸那一世的時候, 只懂得用暴力去爭取食色既需要; 但你唔可以話我壞, 因為當時我係禽獸. 而當我是精靈那一世的時候, 我無需用暴力去解決食色既需要; 但你唔可以話我好, 因為當時我根本無食色既需要. 要幾生修道, 方可以進化成人, 靈肉兼備, 有能力去自慰, 有能力同時保有無爭之心, 而兼得肉慾之感. 要懂得不假外求, 樂於自慰, 人身方能算修成正果, 不枉此身.

得人身者, 不懂自慰之樂, 小愚; 羞於承認自慰之樂, 中愚; 以為禁絕自慰方可提昇其人身境界, 極愚.  

道成肉身是神, 身滅飛昇是靈; 靈肉合一者, 活在神靈之上, 稱為金剛.

變餅, 要變, 就變做變形金剛…^^

紅蘋蘋,

家務, 雖然看似簡單, 但好多人做家務, 好易做到關節勞損, 筋膜受傷, 因為大部份人, 做家務時, 對自身的肌肉控制, 缺乏鍛鍊. P-S-A其實是非常基本的肌肉訓練.當身體適應以後, 一日做3組非負重的P-S-A,  感覺就像是每日做保養肌肉的熱身動作, 不會影響其他日常活動. 對肌肉控制得比較好之後,  做家務時, 反而有百利而無一害, 無咁容易關節勞損受傷. 紅蘋蘋, 希望你都會參加啦. 不過做唔做P-S-A都好, 做家務時留意姿勢, 小心身體…^^

燒, 你是個從地獄回來的變形金剛!

.
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

而自慰, 簡直是人類進化一大奇跡, 迂腐之士, 竟多以墮落行為視之. //

邊個話你知
自慰係人類進化既奇跡呀
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

道成肉身是神, 身滅飛昇是靈; 靈肉合一者, 活在神靈之上, 稱為金剛.//

我有睇呀
果隻大猩猩
金剛丫嘛
收尾衰鹹濕
係天台比人掃左落黎啦
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

講開自慰, 真係人類自尋煩惱既經典例子. 食, 色, 性也. 身體的性需要, 只要恰如其份用身體去舒解, 生活就可以好快樂. 而自慰, 簡直是人類進化一大奇跡, 迂腐之士, 竟多以墮落行為視之. //
但過度自慰或作愛或食則會致命或釀成悲劇

cf.

美華裔大學生沉迷周秀娜寫真集通宵瘋狂自瀆後昏迷

http://www.facebook.com/group.php?gid=107007729451

http://leetm.mingpao.com/cfm/Forum3.cfm?CategoryID=5&TopicID=4257&TopicOrder=Desc&TopicPage=1
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

琴日星期日放左假。今日做左。
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

misuse 左個 cf. , sorry everybody!
http://en.wikipedia.org/wiki/Cf.
回復

1萬

68萬

68萬

版主

十下十下擂台大計

變形金剛無論如何再變身,
始終都只是自己,萬變不離其中。

不管輪迴地獄多少次回來,見識增了多少,
功夫招式見過幾多,沒有的始終還是沒有。
雖然來自上兩代,兄姐同輩全做過商人的家族,
自己卻始終空無半點商人的卓見。
只會整天群著商人朋友糊混。
一個不會騎馬的百樂,找來多好的千里馬也只會浪費。

近日多有睡眠不足,病後多服西藥,終於昨晚腸胃不適,
徹夜未能眠,今天不敢再吃半粒米下肚。祈待明天能再續。
回復

快速回復 返回頂部 返回列表
@2018 李天命網上思考 - 教育傳媒集團 GoodSchool為思園提供技術支援服務